Dovolená zdravě a chutně – zapomeňte na konzervy plné éček!

bazalkové pesto

Venku se již začíná citelně oteplovat a mnoho z vás už jistě plánuje dovolenou, víkendové pobyty či nějaký ten roadtrip. Pokud i vy vyrážíte na cesty a chcete si vzít zásobu jídel sebou, zkuste to tento rok zdravější cestou. Nejen, že si lépe pochutnáte, ale také uděláte pro svoje tělo dobrou věc. Není totiž polotovar jako polotovar.

Úspora času i peněz

Je nadmíru jasné, že na jídle z polotovaru si ani zdaleka tak nepochutnáte, jako na domácí stravě. Mnoho lidí si však na instantní jídla rychle zvykla – šetří totiž čas i peníze. Zpravidla však obsahují širokou škálu chemikálií právě proto, aby jídlo dlouho vydrželo, nezkazilo se nebo mělo vůbec nějakou chuť. Pokud však jedete mimo domov, kde máte k dispozici jen malý vařič nebo vůbec nic, je tvorba domácích pokrmů zcela vyloučena. A většina lidí nemá čas ani prostředky na to, aby strávili před dovolenou notnou chvíli tím, že předem uvařené jídlo zavaří do sklenic. Pokud vám však není jedno, co jíte, zkuste na to jít jinou cestou. Zapomeňte na levné konzervy z řetězcových supermarketů a investujte raději do polotovarů z čerstvých a přírodních surovin, bez zbytečně přidaných éček, glutamátů a umělých konzervantů.

Chutně a zdravě

Jednou z nejpopulárnějších a nejchutnějších kuchyní je ta italská. A není divu – je zdravá a rychlá na přípravu. V mnoha supermarketech najdete sáčkové verze těstovin s nejrůznějšími omáčkami, které stačí pouze vysypat do vody. Obvykle jsou plné glutamátů a jiných přísad, které určitě svému tělu dávat nechcete. Vyzkoušejte proto chuť itálie ve zcela jiném světle. Stačí vám jen uvařit kvalitní italské těstoviny a dochutit je jednou ze zeleninových směsí, které jsou připravované z čerstvých surovin a zalité lahodným olivovým olejem. Ochutit své těstoviny zvládnete i jednoduše pomocí zdravého bazalkového pesta a černým konzervovaným lanýžem. Nebo vyzkoušejte tradiční boloňskou omáčku, která neobsahuje lepek, konzervační látky ani přidaná barviva. Na své si přijdou i milovníci rýže. Vyzkoušejte lahodné italské rizoto, které najdete v mnoha variacích – ať už s hříbky, krevetami, rajčaty a rozmarýnem nebo s chřestem.

Jste to, co jíte

Pokud budete výběru jídla věnovat pozornost, i když pojedete na dovolenou, vaše tělo vám poděkuje. Ne nadarmo se říká, že jste to, co jíte. Z nesprávné stravy se totiž člověk může cítit unavený a nesvůj. Vaše chvíle volna si se správnými polotovary můžete naplno užít, bez zbytečných bolestí žaludku, žlučníku nebo střevních potížích, které konzumaci glutamátu, konzervantů a éček pravidelně doprovázejí.

Sdílet článek

Zanechat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *